sobota, 25. januar 2020

Končni blog: Naših 14 dni
Naša pustolovščina se je začela na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana-Brnik. Bilo je oblačno popoldne. Starši so nas s težkim srcem spustili iz njihovih skrbnih rok. Zagledali so učiteljico Andrejo. Vse je bilo bolje, ker jih je začelo manj skrbeti, kaj se bo zgodilo z nami v teh 14 dneh, saj vedo, da smo iznajdljive, in da bo učiteljica Andreja dobro poskrbela za nas. Starši so nas končno izpustili in s tem se je naša pustolovščina preselila na letalo proti Poljski. Lara, Taja in Nika so se prvič peljale z letalom, zato smo začele s strahom, ampak je bil ta strah s prvim vzletom premagan in smo se začele zabavati. Po pristanku v Varšavi smo morale čakati na letališču eno uro, da smo lahko zopet vzletele in pristale v Tallinnu. S tem ko smo premagale strah pred letenjem, smo dobile strah, kaj se bo zgodilo z nami pri novih delodajalcih, novem okolju... ampak tudi ko smo prišle do delodajalcev smo izgubile strah. Vsak večer so nas starši  spraševali kako smo, kaj smo počele in kaj smo si kuhale. Vsak prosti čas smo izkoristile za sprehode po mestu, oglede znamenitosti in druženje. 
Zanimivo se nam je zdelo, da smo v 24 urah obiskale 5 različnih držav Estonija, Finska, Poljska, Hrvaška in Slovenija.
Naša pustolovščina pa prihaja sedaj proti koncu, saj se bomo kmalu vrnile domov. Čakata nas še dva poleta eden iz Tallinna do Varšave, drugi  iz Varšave do Zagreba. Nato se bomo odpeljale z Go Optijem do Ljubljana.
Na tej izmenjavi smo se vse nekaj novega naučile, kot na primer: izdelava paljenega testa na mleku, polnenje malih eklerjev, gladko premazovanje tort, izdelava in polnenje makronov, nove tehnike izdelave krem in različnih mas ter izdelava različnih pekovskih izdelkov.
Rade bi se zahvalile še naši  učiteljici Andreji Perčič, saj je zelo dobro skrbela za nas in nas podpirala pri vsem in nam dvignila samozavest, ko smo bile pod stresom in se nismo počutile najbolje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar