petek, 24. januar 2020

Zadnji dan: Izlet na Finsko-Helsinki

Zjutraj smo zelo zgodaj vstale in odšle na delo. Odločile smo se, da se po delu odpravimo na izlet v glavno mesto Finske, zato smo si že včeraj kupile karte.
Danes je bila z učiteljico v šoli tudi Taja. Pouk je bil zelo zanimiv, saj so delali v dvojicah vsi enak izdelek. Učiteljica jim je razdelila recepte, nato so delali samostojno nov izdelek.

Po delu smo se dobile pri našem hostlu in se skupaj odpravile proti ladji, ki nas je odpeljala do Helsinkov. Veliko ljudi se s takšnimi ladjami vozi v Tallinn, kjer si kupijo veliko alkoholnih pijač od tega predvsem pivo.

Prispele smo v Helsinke in si ogledale mesto. Tam smo videle zelo zanimivo skulpturo, lepe ulice in slaščičarno. Med sprehajanjem po mestu, smo zagledale tablo pred nekim hotelom, ki je oglaševala  super zajtrk za 23€.
 
Zanimivo se nam je zdelo, da si prebivalci Helsinkov za alkoholne pijače že s seboj prinesejo vozičke. Na ladji smo sedele v kavarni in čez nekaj časa smo se Lara, Taja in Eva odpravile raziskovat ladjo in tako odkrile zunanjo palubo.
Po našem prihodu domov smo vse pospravile v kovčke, pripravile malico za na pot in napisale blog.
Spanje nas čaka na letalu.
Pozdravček

Ni komentarjev:

Objavite komentar